Laima Jansone&Pauliina Syrjälä                                           

laimapauliina_byullanikula.jpg

                                                       Kuva: Ulla Nikula

Latvialainen Laima Jansone (kuokle) ja Pauliina Syrjälä (Saarijärven kantele) ovat musisoineet duona vuodesta 2009. He tapasivat sattumalta, pitivät yhteisen jammailutuokion ja totesivat olevansa kiinnostuneita samoista asioista: molemmat ovat syventyneet soittimiensa perkussiiviseen käyttöön sekä erilaisten sointivärien tutkimiseen. Laiman käyttämä 11-kielinen kuokle ja Pauliinan Saarijärven kantele ovat kielimääränsä puolesta rajallisia, mikä edesauttaa mielikuvituksen lentoa ja haastaa uusien asioiden rohkeaan kokeilemiseen.

Duon musiikki on yhdessä sävellettyä ja se syntyy molempien muusikoiden tuomien teemojen pohjalta, yhdessä musisoiden ja improvisoiden. Kahden naisen yhteissoitto on ekspressiivistä ja energistä, teokset usein pitkäkestoisia. Kappaleet etenevät intuitiivisesti musiikillisen kommunikaation varassa, syvissä vesissä uiden ja toisen tunnetiloja aistien.

Duo on konsertoinut Latviassa vuosina 2009 ja 2014 sekä Suomessa eri festivaaleilla vuosina 2010, 2012 ja 2013. Duo valittiin Kanteleliiton Vuoden Yhtyeeksi 2013.