Pedagogi

Pauliinalla on laaja kokemus pedagogina toimimisesta. Hän on opettanut lukuisissa eri oppilaitoksissa kansalaisopistosta ammattitasolle. Opetustyöt hän aloitti Kiuruvedellä 14-vuotiaana ja tällä hetkellä hän toimii kansanmusiikin lehtorina Sibelius-Akatemiassa.

Muita työpaikkoja ovat olleet mm. Karelia ammattikorkeakoulu Joensuussa (musiikin lehtori 2010-2014), Centria ammattikorkeakoulu Kokkolassa (musiikin lehtori 2008-2009) sekä Ala-Könni-opisto Kaustisella (kansanmusiikkilinjan vastuuopettaja 2003-2007).

Pauliina on opettanut kaikenkokoisten kanteleiden soittoa ja hänen erityisosaamisalueensa on tikulla soittaminen. Hän toimii myös yhtyeopettajana sekä koordinoi pohjoismaista Nordic Master in Folk Music –koulutusohjelmaa.

Pauliinan tapa opettaa on opiskelijalähtöinen ja hän haluaa ohjata opiskelijoita löytämään asioita itse, sen sijaan että tarjoaisi valmiita ratkaisuja. Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla kehittyneeseen pedagogiseen ajatteluun kasvaneena hän ajattelee lähtökohtaisesti, että jokainen oppilas luo uutta, säveltää ja tuottaa taidetta. Kansanmuusikkona perinteiset soittotyylit ja –tekniikat ovat Pauliinalle tärkeitä ja hän haluaa oppilaidensa omaksuvan niitä monipuolisesti, sekä ymmärtävän erilaisten perinnemusiikkien taustafilosofioita. 

Pauliina on suorittanut opettajan pedagogiset opinnot (60 op) Jyväskylän ammattikorkeakoulussa vuonna 2012.