Vonkale

4.jpgVonkale on väkivahva hurlumhei-duo, jonka muodostavat runolaulutohtori Ilona Korhonen ja kantelevelho Pauliina Syrjälä. Naiset ovat musisoineet yhdessä jo viisitoista vuotta ja viime aikoina duo on tehnyt paluuta konserttilavoille vuosien tauon jälkeen.

Vonkaleen esittämät laulut ovat pääosin Ilona Korhosen säveltämiä ja sanoittamia, mutta jokunen perinteinen laulukin mahtuu joukkoon. Ilonan kansanmusiikkiin nojaavat laulut ovat tyyliltään ja teemoiltaan monipuolisia: vaikutteita on otettu niin laulelmasta, kabareesta kuin rockistakin. Niissä lauletaan torakoita syövistä afrikkalaisista liskoista, kaivataan Seppoa, riudutaan rakkaudesta ja kuullaan Hullun naisen tarina.      

Pauliina Syrjälä soittaa duossa kanteletta moni-ilmeisesti. Hänellä on käytössään uutta kantelemuotoilua edustavat 19- ja 40-kieliset Kirjokansi-kanteleet.

Vonkale-duon Seppo-levystä sanottua:

“… Vonkaleen voima on pienen muodon ja suuren tunteen symbioosi. --- Se suuri tunne syntyy pienten elementtien moni-ilmeisyydestä: Ilona Korhonen on erinomainen laulaja sekä hauraan lyyrisenä, rehevän humoristisena että lähes rockmaisen rankkana ja Pauliina Syrjälä luo todella maukkaita kanteleosuuksia, joissa on poikkeuksellisen luovaa sovituksellista kekseliäisyyttä, taitavaa rytmien ja soinnillisten keinovarojen hallintaa.”

nayttokuva_2014-10-6_kello_20.58.44.png

Hannu Saha, Friiti 1/2004

Seppo-levyn julkaisi Roimamusiikki vuonna 2004.

Lisätietoa Seposta löydät täältä.

Vonkaleen promokuvat: Kukka-Maaria Kärki